Activiteiten


In oktober en november 2019 gaf ik onder auspiciën van de KCE een cursus “Muziek en Politiek”. Besproken werd hoe overheid en autoriteit kunnen bepalen naar welke muziek wel en naar welke niet geluisterd mag worden. Ook kwamen de politieke opvattingen van componisten aan de orde, evenals hun kritiek op maatschappij en overheid.

Matisse, La Danse (1910)

Op twee vrijdagen in maart 2020 had ik samen met Esther Kranendonk een cursus zullen geven over “De Kunstwereld in Parijs begin 20e eeuw”. daarin zouden we ingaan op kunststromingen als fauvisme en kubisme, de bloei van de balletwereld met het gezelschap “Les Ballets Russes” en de muziek die componisten als Strawinsky en Prokofiev hiervoor componeerden. Dit alles ingebed in de vruchtbare Parijse sfeer van de fin de siècle. Plaats: Remonstrantse Kerk Voorstraat 35 Sommelsdijk.
Helaas zijn deze sessies niet doorgegaan in verband met corona. Op deze site op de pagina 1900-1920 is veel van de inhoud terug te vinden.


Op 12 juni 2015 gaf het Trio Quodlibet een concert in de galerie KunstPlus in Oude-Tonge. Gespeeld werden werken geïnspireerd op muziek van Bach, Handel en Abba. Het trio bestaat uit Nelleke Tegelaar, viool, Jet Cornelis, fagot en Hans van der Wulp, viool.
Quodlibet_120615
Van maart 2015 tot september 2016 werkte ik  samen met Titiana Poort aan een klassiek radioprogramma op de lokale zender RTV Slogo. De techniek werd verzorgd door Johan Kolff, die helaas is overleden. Wij zijn hem dankbaar voor alle moeite en inzet. Inmiddels is hij vervangen door Simon Voortman. Op deze opname ziet u de medewerkers, met Johan Kolff,  in de studio.

Radiostudio_180615


Op 10 januari 2016 gaf het Cui Orkest onder leiding van Arie Stolk met solistische medewerking van de sopraan Graziella Frerichs een concert in de Dorpskerk in Hoogvliet. Uitgevoerd werd onder andere Lied und Czardas van Franz Léhar.

Grazi_Czardas_021

Inmiddels heeft het Trio Quodlibet enkele optredens verzorgd in het kader van de metrumsessies van KunstPlus. Geïnspireerd door gedichten van de Reizende Dichters werd muziek gemaakt in het Inspiratiecentrum Ouddorp, de Elisabethhoeve in Melissant en de Toren van Goedereede. Op 10 september 2016 volgde een vierde optreden in dit verband in Proeverij 13 in Ooltgensplaat. De muziek is geïnspireerd op Bach, Goldberg, en diverse salonstukjes.